Kies Je Sport (29 April)

Afgelopen vrijdag mocht Handboogvereniging Beatrix voor de eerste keer jeugd ontvangen om kennis te maken met het handboogschieten. Die keuze hadden ze gemaakt via Eindhoven Sport “Maak kennis met je sport en kunst”.
Onze voorzitter mocht zeven enthousiaste jongeren ontvangen. Na enige uitleg over het handboogschieten en uitleg van de verschillende soorten bogen, werd de onder begeleiding van de aanwezige instructeurs uitleg gegeven aan de houding en hoe een boog te behandelen. Daarna konden ze met veel enthousiasme beginnen hun kennis in praktijk te brengen
Na een uurtje werd als afsluiting voor de jongeren nog even de uitdaging aangegaan met het welbekende ballonnen schieten. Tot slot konden de vereniging schutters nog wat te laten zien op grotere afstand.
Volgende week vrijdag mag Beatrix nog een groepje ontvangen. We hopen ons enthousiasme over het handboogschieten een beetje over te hebben kunnen brengen op de toekomst van onze mooie sport.

Uitslag Rayon kampioenschappen 25m 1pijl

Zaterdag 23-04 2022 werden bij VZOD Zeelst de Rayon kampioenschappen 25m 1pijl barebow klasse 1 en 2 en longbow en instinctive bow georganiseerd. Vanuit Beatrix waren er 3 schutters uitgenodigd om deel te nemen in klasse 1 en in klasse 2 onze vaste gast schutter.
In een tegenvallend wedstrijdveld, waarschijnlijk door corona, waren er maar 11 schutters in de 1e, 4 schutters in de 2e klasse en 1 jeugdschutter barebow.
Na de 5 proefpijlen begon de wedstrijd met 25 tellende pijlen. Na een voorspoedige start van de schutters werd er na de 25 pijlen een rustpauze ingelast, waarna de laatste 25 pijlen geschoten werden. Wat tot het eindresultaat leidde; Petar met zijn 1e ervaring op de rayonkampioenschappen een 6e plaats wist te behalen, Gerard een 5e plaats en dat Paul met zijn op vrijdag afgestelde boog van 20# gehuldigd werd tot Rayon 3 kampioen met een 1e plaats.
Gefeliciteerd allemaal!

Aankondiging: Veldronde Someren

Oude Roem Handhaven heeft op 5 & 6 September 2020 haar jaarlijkse veldwedstrijd. Deze zal worden gehouden in het natuurgebied “de Boksenberg”, gemeente Someren. Het parcours zal bestaan uit 24 onbekende doelen.

Aanvang van de wedstrijd:
Zaterdag: 10.00 uur. (aanmelden vanaf 8.00 uur)
Zondag: 9.00 uur. (aanmelden vanaf 7.45 uur)

Inschrijfgeld: Volwassenen: € 20,- (2 dagen), € 12,- (1 dag) Aspiranten, Cadetten en Junioren: € 15,- (2 dagen), € 10,- (1 dag)

Meer informatie

NHB Nieuwsbrief voor verenigingen januari 2020

Topics

  • Twee belrondes naar verenigingen gepland
  • Verenigingstrainer worden? Doe dan de vernieuwde HBT-3 opleiding!
  • Workshop scoreverwerking Ianseo zit vol
  • Opnieuw gepland: opleiding trainer traditioneel / instinctief
  • Uitreiking Handboogawards 2019
  • Wervingsactie voor werkgroepen 3D groot succes!
  • Inschrijving NK Indoor 2020 staat nog open
  • Nieuwe NHB-verenigingen:
  • NHB-nieuwsbrieven: een voor leden en geïnteresseerden, een voor verenigingen
  • Nieuwsbrief niet ontvangen?

Nieuwsbrief NHB januari 2020